Om mig

Mit navn er Cecilie Birkshøj. Jeg er født og opvokset i Odense, og selvom jeg er glad for byen, så drømmer jeg mig langt væk til fremmede kulture og finurlige kontinenter. Lige så længe jeg kan huske har jeg skrevet i alle tænkelige genre. Nogle mere succesfulde end andre. Bloggen her er til for at hive dig med ind i min forfatterhule.

Jeg var ikke meget ældre end seks år gammel, da jeg for første gang prøvede at skrive en ’bog’. Denne bog har vel været på højst 10 sider, hvoraf halvdelen af hver side, hvis ikke mere bestod af tegninger. Om ikke andet så var jeg stolt over mit værk og besluttede af samme årsag at lave flere af disse. På få år havde jeg eksperimenteret med alt fra gys til journalistik, og jeg holdte af hver genre der blev mig introduceret.

Det var dog først omkring 6. Klasse, at nogen spurgte mig, om jeg ikke ville være forfatter, når jeg blev stor. Før det var det aldrig faldet mig ind, at nogle mennesker levede af at skrive de bøger som jeg hellere end gerne slugte. Adskillige lærere opfordrede mig til at søge ind på forfatterskoler, men som 13-årig fynbo, så var der ikke de store muligheder. Min dansklærer i 7. Klasse brændte ligeså meget for mine skriverier som jeg selv gjorde, så det var ikke atypisk, at hun kom med små foldere omkring forskellige tilbud i Odense, hvor jeg bor. En af de foldere var dog anerledes end de andre.

Modsat mange andre, så spekulerede jeg ikke på, hvad jeg ville efter niende klasse, for det stod klart i samme øjeblik jeg læste folderen, at jeg ville gå på Odense Fagskoles forfatterlinje. Det var der at det hele begyndte at gå stærkt. Jeg lærte om alt fra de små skrivetips til hvordan man håndtere umulige forlag. Jeg kom i kontakt med redaktører rundt omkring i byen og mødte personligt mange af disse. Deres ros og interesse gav mig mod på at drømme større, selvom mine historier ikke passede ind i deres målgruppe.

Den sidste halvdel af skoleåret brugte jeg på at skrive intensivt på det, der blev min debutroman. Når ens skolegang består af at skrive, så går det hurtigt fremad. På daværende tidspunkt havde det dog aldrig strejfet mig, at min bog skulle udgives, men i marts 2015 fortalte min lærer mig, at han havde fået en aftale i hus hos et trykkeri, hvis jeg var interesseret. Ude af mig selv af blot begejstring takkede jeg ja.

De næste måneder var fyldt med redigering, opsætning og korrekturlæsning, men i sidste ende var det al tiden værd. Intet er mere tilfredsstillende end at stikke næsen i en nytrykt bog velvidende om at det er din egen. Det er ikke en oplevelse, der kan beskrives. Januar 2016 blev Codex 0 sat til salg på Saxo, hvor man fortsat kan købe den som fysiskbog og e-bog.

 

OBS: Jeg benytter mig fra tid til anden af affiliate links, der ved køb af det reklamerede produkt giver mig en lille procentdel af købet. Dog linker eller anbefaler jeg aldrig noget, som jeg ikke selv har prøvet eller synes dårligt om. Anmeldereksemplarer og sponsorerede indlæg skjules ikke, og det vil altid stå i indlægget, hvis jeg har modtaget noget fra et firma.