Som ringe i vandet

 Der fandtes ingen ord der kunne beskrive hvordan jeg havde det da jeg så karakteren på min opgave.

Der var dog ét som kom ret tæt på.

Fuck.

Det var første gang vi fik karakterer efter vi var startet i gymnasiet.

Jeg havde egentlig afleveret opgaven med en god fornemmelse, men at dømme efter tallet i bunden, var det gået helt galt.

Jeg havde vidst at det ville blive sværere i gymnasiet.

Folk havde advaret mig om at mange faldt i karakter det første år.

Alligevel havde jeg en forestilling om at det ikke gjaldt mig.

At jeg var undtagelsen.

17-årige William har altid fået topkarakterer, så at starte i gymnasiet burde ikke være nogen sag. Han må dog erkende at forventningerne er højere end han havde forestillet sig, og presset for at opretholde sit høje gennemsnit begynder at holde ham vågen om natten. Udover det faglige kæmper han med sin spirende forelskelse i Tanja. For hvis ikke han er god nok til skolen, hvordan kan han så være god nok til hende?


Anmeldelser

@Bogdoktor

Præmissen er enkel og man har hørt om denne problemstilling før. Men det ændrer ikke på, at denne bog bare gør det rigtig, rigtig, rigtig godt.
Den viser på fineste måde, hvordan du kan kvæles i det pres, du lægger ovenpå dig selv. Hvordan du stille og roligt knuses under den enorme byrde det er, at skulle være perfekt konstant.
Og den sætter spørgsmålstegn ved, hvorfor vi gør det og om der mon findes et alternativ. Uden at svinge en løsning op ad ærmet. For trylle-løsninger findes sjældent i virkeligheden. Så det gør der heller ikke her.

@Mullesbogblog

Jeg giver 6 hjerter ud af 6 hjerter, fordi jeg fik så meget mere, end hvad jeg forventede, som er et kæmpe plus. Der er flere steder hvor jeg bare kunne kramme Wiliam og sige at det er helt okay at have de følelser, som han har og at han er god nok.  Endnu engang overrasker Cecilie og jeg glæder mig så meget til at følge hendes forfatter endnu mere.

Velskrevet og indsigtsfuld ungdomsroman sætter spot på præstationsangst og det at være ung i en hæsblæsende verden .

Litteratursiden.dk

%d bloggers like this: