Angel – Flugt af L. A. Weatherly

7991200Angel er, som titlen afslører, en fortælling om, hvordan englene går i blandt os. I denne serie tager de dog en langt mere negativ rolle end man ofte ser i andre bøger. Som udgangspunkt er jeg ikke stor tilhænger af de mere overnaturlige bøger, men lige denne har formået at fange min opmærksomhed, da den adskiller sig markant fra så mange andre bøger i sin genre. Jeg læste første gang bogen for flere år siden, men da jeg for ikke så længe siden stødte ind i den igen, så vidste jeg at den skulle læses endnu engang.

“Willow er en nogenlunde almindelig high school-elev i USA. Eller det vil sige – helt almindelig er hun ikke, hun er nemlig synsk og kan se bagud i tid og forskellige spor i andres fremtid, hvilket hun tjener lidt på i sin fritid. Da hun en dag læser en af de andre elevers fremtid får hun nogle virkeligt foruroligende syner om mødet med et fantastisk væsen af nærmest overjordisk skønhed, men som suger energi fra mennesker med efterfølgende sygdom og død.

Nogenlunde samtidig et andet sted i USA tikker en sms ind hos den syttenårige AK’er (Angel Killer) Alex. Sms’en indeholder information om identifikationen af en engel, som Alex hurtigst muligt må udskadeliggøre. Men da han finder frem til adressen fornemmer han, at noget er galt. Den engel, han finder, er ikke kun engel, men også halvt menneske, hvilket ikke burde kunne lade sig gøre.

Da Willow vil finde ud af mere om sit foruroligende syn og deltager i en af den hurtigt voksende Church of Angels ceremonier følger Alex efter hende. Ceremonien forløber langt fra som planmæssigt, og snart er Alex og Willow på flugt igennem USA. Kun modvilligt accepterer de, at de tilsyneladende har brug for hinanden for at finde ud af, hvad der egentlig ligger bag Church of Angels.”

Hovedpersonerne er menneskelige, fuld af fejl og ikke mindst realistiske. Når de to flygter tværs igennem et land infiltreret af fanatikere, så er det kun Murphys lov der gælder. Følelserne hos personerne er dybe, til tider kvalmende, men samtidig er det også et meget præcist billede af, præcis hvor meget man knytter sig til den person, som gang på gang er årsagen til at man endnu er i live.

 

Er du på udkig efter din næste fortælling om engle, så kan du købe bogen her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: