Kiss me good night, Olympia af Vibeke Marie Hoff

Rating: 3 out of 5.

//Anmelder eksemplar tilsendt af forlaget

Kiss me goodnight, Olympia er en hudløst ærlig beretning om et skæbnesvangert valg, der ændrede en kvindes tilværelse.

Bogen beretter om forfatterens egen nysgerrighed, der førte hende ind i et S/M-univers, der hurtigt eskalerede til psykisk terror og fysiske overgreb, der intet havde med seksualitet at gøre. Hvor overgrebsmanden i årevis forbrød sig mod alle regler om gensidig lyst og fastholdt forfatteren i et jerngreb hinsides al respekt.

Det blev til mere end tre års ydmygelser, trusler og uønsket dominans.

Lad mig starte med at slå fast, at det her ER en vigtig roman. At det her ER en roman man bør læse. Romanen behandler en række vigtige emner, ikke bare i forhold til samtykke, men bestemt også i forhold til angst, trusler, familieliv og kærlighed.

Jeg var flere gange nødt til at lægge bogen fra mig, fordi de psykiske og fysiske overgreb blev for voldsomme at læse. Måske er det fordi man ved, at de her ting rent faktisk er sket og har fundet sted.

Når det så er sagt, så var jeg ret skuffet over det redaktionelle arbejde. Der er truffet en række beslutninger, som jeg som læser ikke forstår. Skiftende brug af CAPSLOCK, fed og endda understregning er utrolig rodet at se på og ikke mindst unødvendigt. I min verden hører fed skrift og understregninger ingen steder hjemme i en roman.

Derudover manglede der flere steder tegnsætning, men det er hvad det er. Det, jeg er mest uforstående overfor er, at man ikke har skåret ned på de voldsomme sidespring der forekommer i handlingen med flere sider lange baggrundshistorier. Med tanke for romanens 430, kunne der snildt strammes markant op, så der kom fokus på det vigtige: Nemlig historien.

Litterært var det ikke nogen fantastisk oplevelse, men det var fortællingen tværtimod. Selvom tiderne har ændret sig siden begivenhederne fandt sted, findes der stadig mennesker, som bliver udsat for disse ting. Derfor er det også en super relevant bog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: