The Perks of Being a Wallflower

De fleste af os har set filmen, hvis ikke op til flere gange. Det er desværre bare ikke alle, der er opmærksomme på bogen bag den hjertevarmende filmatisering. Dette kan skyldes det anonyme omslag eller måske det faktum, at denne bog ikke er specielt tyk.

The Perks of Being a Wallflower er ikke bare en fortælling om at klare sig gennem Highschool og de hjertesorger der medfølger. Hovedpersonen Charlie ikke blot en utilpasset personlighed, som de vi har set tidligere. Selvom hans fortælling blot er korte og længere breve til en anonym personage, så ligger der mellem linjerne et væld af vigtige temaer som selvmord, seksualitet og seksueltovergreb.

Charlie appellerede til mig som person, fordi han var mere end blot kejtet og kikset. Han var ærlig og uheldig på alle fronter. Realist til det punkt, hvor det grænser sig til pessimisme. De personlige breve presser tåre og fremtvinger smil til et punkt, hvor man ikke længere ved, hvad man skal forvente. Foruden dette så er det en grinagtig og pinlig oplevelse at være vidne til denne teenagers liv.

Elsker man filmen, så elsker man også bogen. Jeg har i hvert fald planer om at vende tilbage til den inden længe.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: