Sappho

simeon-solomon-sappho-and-erinna-in-a-garden-at-mytilene

For mig er Sappho et billede på den moderne kvinde selvom hun levede for omkring 1500 år siden. Hun var alt andet en tidsvarende kvinde. Som homoseksuel, feminist og ikke mindst samfundskritiker levede hun et liv på kanten. Det vildeste af det hele? Folk elskede hende. Hun har inspireret nogle af tidens største digtere op igennem årene og selv den dag i dag er hun relevant.

Jeg har engang fået hendes samlede digte og fragmenter tilsendt efter at jeg vandt en konkurrence. Selvom siderne ikke er mange, så er det alligevel en oplevelse som jeg anbefaler at man tager i et hug. Fra start til slut. Fra de lykkelige stunder til den tragiske eftertid.

Det er begrænset hvad man kan sige om digtere, så jeg vil lade hendes digte tale for sig selv.

skaermbillede-2016-10-22-kl-23-33-21

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: