En klassiker: Købmanden i Venedig

Skærmbillede 2017-04-24 kl. 14.22.26

Shakespeares komedie fra 1597 handler om Bassanio, der vil forføre den smukke og rige Portia. På sit slot Belmonte har Portia tre skrin, et af guld, et af sølv og et af bly. Den, der vælger det rigtige, kan få lov at gifte sig med hende. For at gennemføre frieriet låner Bassanio 10.000 dukater af sin rige onkel, den venetianske købmand Antonio. Da Antonio har investeret alle sine midler i tre skibe, må han låne pengene af jøden Shylock, der som garanti kræver et pund af Antonios kød, hvis ikke han får sine penge tilbage. Men når ung kærlighed møder en grisk lånehaj, så er det dømt til at gå galt. Særligt når Shylocks datter planlægger at stikke af med en af Bassanio og Antonios bekendte.

Denne komedie er trods sin alder en uforglemmelig klassiker, der omhandler temaer som religion, forbudt kærlighed, hævn og ikke mindst kvindelig list. For selvom komedien er blevet beskyldt for at udtrykke antisemitisme, så er det værd at læse den i historisk kontekst og ikke mindst nyde de stærke kvinderoller, som overlister alle forventninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: