Thomas Alexander Jensen

I efteråret fik jeg en henvendelse fra en digter, der spurgte om jeg ville anmelde en eller flere af hans digtsamlinger, og efter at have læst hvad de handlede om, så kunne jeg ikke andet end at sige ja. Digteren fortæller selv:

“Mit navn er Thomas Alexander Jensen. Jeg er 24 år og er bosat i Herning. Sidste år den 7. april debuterede jeg med digtsamlingen “Angstens Besættelse” på Forlaget Brændpunkt. De sidste 4-5 år har jeg levet med angsten og hvad den har bragt med sig. Jeg har efterfølgende fået en dyb depression.

Pludselig eksploderede angsten i mig en morgen. Jeg kunne ikke tale med familie eller mine venner om det. Så jeg begyndte at skrive mine anfald, oplevelser, følelser og tanker ned, fordi jeg måtte gøre noget. (Det skal også lige siges, at jeg altid har elsket at skrive). Det var og er en terapi for mig selv. Netop for at komme igennem de meget depressive dage. Angstens Besættelse har rørt en del også fordi det er noget som rigtig mange mennesker slås med i livet, som angst, depression, selvmordstanker og andre psykiske lidelser. Jeg har holdt tre foredrag med Angstens besættelse i fokus. Senest på Herning bibliotek d. 31 oktober. Hvor også min nye bog kom med indover til sidst. Det var meget angstprovokerende (Socialfobi) men jeg gjorde det! Personligt har jeg følt mig alene med min tilstand hvilket andre også føler, når de slås med disse problemer. Det er jo et meget aktuelt emne i vores samfund/ tid. Og det er desværre endnu et stort tabu. Men sådan skal det ikke være! Vi skal være ærlige omkring det, ikke gå og gemme os. Men det skal også ud til dem som ikke kender til disse problemer. Fordi det er så let at dømme andre inden man kender deres historie. Kort sagt budskabet må og skal ud til folket som kæmper en stor kamp hver eneste dag.

I år [2018] d. 25 oktober udkom min anden digtsamling “Et Kaotisk Drama” på forlaget Brændpunkt. Min nye bog omhandler ensomhed, angst, kaos i sindet, at føle sig fremmed i sit eget selskab og andres, at føle tilværelsen er kaotisk i alle mulige aspekter. Den svære, dramatiske kærlighed og døden kommer også til udtryk via digtene med min fars alt for tidlige død.”

Og efter at have læst begge digtsamlinger kan jeg sige, at de begge er kaotiske dramaer forstået på den mest positive facon. Med angsten som drivkraft, bedsteven og værste fjende formår Thomas Alexander Jensen at sammenfatte de modsatrettede følelser der følger med en angst og depressions diagnose. For hvad gør man af sig selv, når man er bange for hvad folk tænker, hvis man har for meget fravær, men samtidig ikke har energien til at komme ud af sengen? Hvad gør man når man længes efter nærvær, men ikke kan magte det i sin hverdag? Hvad gør man når depressionen skriger søvn, men angsten skriger adrenalin?

Både Angstens Besættelse og Et Kaotisk Drama er bestemt en læseoplevelse værd. Som ved alle digtere efterlader nogle digte et større indtryk end andre, men der er en klar udvikling fra debutsamlingen til den seneste samling. Fortsætter Thomas med at udgive og nedfælde sine tanker på papir, så er der ingen tvivl om, at det er et navn indenfor poesien, som man bør holde øje med.

Du kan købe hans udgivelser her. (reklamelink)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: