Interview – Camilla Wandahl

Endnu engang har jeg fået æren af at snakke med en forfatter der kender en del til branchen og det arbejde det indebære at være forfatter. Hun har været så fantastisk at svare på mine spørgsmål, og derved give mig mulighed for at indvie jer i hendes svar.

Camilla-Wandahl6

Hvad har du skrevet?
Jeg har skrevet mere end 20 bøger for børn og unge. Jeg debuterede i 2009 med ungdomsromanen Hjerte i vente og har siden skrevet blandt andet den populære pigeserie Veninder for altid, sørøver-serien Søstre på De Syv Have og ungdomsromanerne Ask Konge Taber og Som en tikken under huden. Jeg har også skrevet en havfrueromance, der hedder Havets Tåre.

Hvem er du?
Jeg hedder Camilla Wandahl, er født i 1986 og forfatter. Jeg er oprindeligt uddannet lærer, men har skrevet hele livet og lever nu af mit forfatterskab på fuldtid. Jeg har en hjemmeside: camillawandahl og en blog, hvor jeg giver skrivetips og fortæller om mine bøger på camillawandahlblog

Hvor kan man købe dine værker/dit værk?
Mange af dem kan købes i boghandlen, alle på Saxo.com og ellers er biblioteket et godt bud.

Hvilke gennemgående temaer beskæftiger du dig med, og hvordan påvirker det din litteratur?
Jeg skriver om brydningstiden mellem barndom og ungdom. Om den periode, hvor alt sker for første gang. Jeg ELSKER romantik og kærlighed, så det er med i næsten alle mine bøger. Men jeg skriver også ofte om angst, usikkerhed og ensomhed.

Hvilke midler benytter du for at fastholde læseren?
Det tænker jeg faktisk ikke så meget over, men jeg tror, at mine læsere især bliver fastholdt af temaerne i mine bøger og følelserne – og måske især af de romantiske passager

Hvad førte til at du blev udgivet og hvilke tanker ligger der bag?
Jeg har drømt om at blive forfatter siden jeg var barn, og har taget mange skrivekurser og øvet mig meget. Jeg fik afvist mine første bøger, men min tredje roman for unge (Hjerte i vente) blev antaget, da jeg var ca. 20 år.

Hvilken forhindring er den største du møder når du skriver, og hvordan overkommer du den?
Måske er den største forhindring, at jeg har mange flere idéer, end jeg har tid til at skrive. I år (2016) har jeg besluttet, at jeg hele tiden kun må skrive på den bog, som jeg har ALLERMEST lyst til at skrive på. Det er sjovt.

Hvad er dit bedste råd til fremtidige forfattere indenfor din genre?
At skrive og læse virkelig meget. Og så har jeg nogle mere specifikke råd til at skrive YA/ungdomsromaner her

Foto af Jørgen Brieghel-Müller

One Reply to “Interview – Camilla Wandahl”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: