The Sky Is Everywhere

the-sky-is-everywhere-jandy-nelson

Lennie er ikke som så mange andre teenagere. Tvært imod så er hun taget ud af en John Green roman. Denne spøjse personage, der spreder digte over alt i byen, er fyldt med finurligheder der gør hende så virkelighedstro, at man føler, at man som læser har fået en ny ven. Vores hovedperson har lige mistet sin søster. Et tab der kan få enhver til at opfører sig utilregneligt og ud over det normale. Denne irregulære opførsel går ud over alle de som står hende nærmest, hvilket efterlader hende forfærdeligt alene.

Vi følger Lennie i livet efter søsterens død. Skyldfølelsen over at være lykkelig i en verden hvor søsteren ikke eksisterer. Et forfærdeligt had til sig selv og omverdenen over at det overhovedet er sket. Følelserne er mange og som læser går dette lige i hjertet. Særligt hvis man selv har mistet nogen, da Nelson formår at udtrykke alle de følelser, som man ikke selv kan sætte ord på.

Jeg var flere gange irriteret på hovedpersonen, da hun ofte kvajer sig gevaldigt. Dog er dette hvad der gør hende så menneskelig. Det faktum at hun ikke engang forstår hvorfor hun selv handler som hun gør, er en af de ting, som jeg kan genkende fra mig selv. En menneskelig fortælling om de ting som ikke altid giver mening.

Er man vild med John Green og David Levithan, så er dette klart en bog som man vil nyde i fulde drag. Den bære alle de menneskelige karakterer og de finurlige konflikter, der er på grænsen til hverdagen uden at være kedelige. The Sky Is Everywhere er en bog om livet efter døden blandt de levende.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: