Interview: Jette Steen

ikke-navngivetHvad har du skrevet?
Jeg har cirka 15 bogudgivelser bag mig. Novellesamlinger, julefortællinger, sproghumor og romaner. Jeg skriver desuden teater-filmmanuskripter, hvoraf et er opført som enakter og et andet er blevet filmatiseret, et tredje har filmpremiere om et par måneder.

Hvem er du?
Jeg er en odenseansk kvinde på 67 år(tidligere erhvervskvinde), der har prøvet en hel del af livets kriser og succeser, men som først for alvor fik lejlighed til at skrive i en sen alder(55 år). www.jettesteen.dk

Hvor kan man købe dine værker/dit værk?
Mine bøger kan købes i stort set alle onlinebutikker, bestilles hos boghandlere og via eget forlag ’PETIT’ i formaterne papir, e-bøger og lydbøger.

 Hvilke gennemgående temaer beskæftiger du dig med, og hvordan påvirker det din litteratur?
Jeg er altid optaget af uretfærdigheder og skriver derfor gerne lettere moraliserende, for at få mine læsere til at tænke over, hvordan vi mennesker behandler hinanden.

Hvilke midler benytter du for at fastholde læseren?
Det er nok mit ømmeste punkt, men jeg skriver ind imellem om udviklingen på Facebook og opdaterer min hjemmeside.

Hvad førte til at du blev udgivet og hvilke tanker ligger der bag?
Min første udgivelse kom til, fordi jeg blev opmuntret af filminstruktør Erik Clausen, som syntes at jeg skrev fængslende.

Efter at være blevet udgivet af endnu et andet forlag, blev jeg selvudgiver, idet meget af det skrevne let mistede nyhedens interesse i ventetiden, og der ikke rigtig blev reklameret for den.

Hvilken forhindring er den største du møder når du skriver, og hvordan overkommer du den?
Jeg kan godt ind imellem miste modet, når jeg ikke har råd til at rejse ud for at lave research og har svært ved at få researchresultaterne hjem, og så holder jeg en pause, indtil jeg på ny forsøger at finde de oplysninger, jeg mangler.

Hvad er dit bedste råd til fremtidige forfattere indenfor din genre?
Skriv når inspirationen er der og lad være med at piske dig selv, men sørg for at du kan stå inde for det endelige resultat.

Skriveprocessen er det bedste af det hele og hvis du har noget på sinde, skal du uanset andres mening holde ved og forbedre dig. SKRIV-SKRIV-SKRIV.

One Reply to “Interview: Jette Steen”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: