Game of Thrones – Bogen bag serien

For nogle år siden forvildede jeg mig over grænsen og til Berlin. Foruden en fantastisk tur og en vidunderlig oplevelse, så gjorde jeg også et kup i den lokale boghandel. De første fem bøger i serien A Song of Ice and Fire af George R. R. Martin for blot 80 kroner i alt. Bøgerne var på engelsk, hvilket nok er grunden til deres lave pris. Enhver som har set bøgerne i en boghandel ved at det er tunge sager, så det er først her et godt stykke tid senere at jeg har fået gnasket mig igennem den første bog.

Sommeren varer flere år og vinteren flere årtier. Med vinteren kommer der trusler nord for Muren som truer kongeriget. Syd for muren hersker der dog ikke idyl, da et dødsfald sætter gang i spørgsmålet om, hvem der har den egentlige ret til tronen, og hvem man reelt kan stole på. Tværs over havet gemmer den retmæssige kongefamilie sig, efter at være flygtet under krigen årtier forinden. Imens De Syv Kongeriger har travlt med at slås internt benytter udefrakommende fjender chancen til at gøre klar til kamp.

Der er blod, intriger, slåskampe, kærlighed, forrædderi, overraskelser og alt hvad man ellers næsten kunne forvente af en god fantasy. Det hedder bestemt ikke Kampen om Tronen for ingenting. De mange synsvinkler gør det svært at finde ud af præcis hvem man reelt ønsker skal sidde på tronen i sidste ende, i og med at der er mange forskellige bud på, hvad og hvorfor vedkommende har ret til tronen. Dybdegående karakterer og uventede drab gør Game of Thrones til en nervepirrende roman, der på trods af sine magiske elementer er utrolig realistisk.

Har man set serien, så er der ikke mange overraskelser at finde i bøgerne. Personligt var jeg imponerede over, hvor meget det har formået at holde sig til bogens handling. Kun få scener er lavet om i løbet af den første bog og derved også den første sæson. Dog giver bogen en helt anden oplevelse end serien, da mange personer og deres handlinger bliver uddybet i højere grad. Man får særligt et dybere indblik i Khal Drogo som person og ikke mindst hvor kompliceret Westeros’ situation og historie egentlig er.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: