Ming af Bjørn Rasmussen

mingMing er en digtsamling skrevet af den danske forfatter Bjørn Rasmussen fyldt med digte om hans afdøde far, samt bearbejdningen af den efterfølgende sorg. Selvom bogen ikke indeholder mange digte, så er de alle både grænsesøgende og grænseoverskridende i sin udformning.

Bjørn Rasmussen mestre en rytmisk og kaotisk leg med ord, som både tryllebinder og forarger sin læser. Det er forstyrrende læsning om sindssyge og sorg, i det digtsamlingen udpensler ens inderste tanker, sort på hvidt, uden slør, hvilket i sig selv er en kunst. I denne bearbejdning af sorg kommer man i den grad også ind på livet af Bjørn Rasmussen, da personlige emner såsom kønsidentitet, socialenormer og ikke mindst denne overvældende selvhad kommer i spil.

Alt i alt er det en digtsamling skrevet uden forbehold, hvilket gør den utrolig virkelighedsnær og let at følge, hvis man er bare den mindste smule forstyrret selv. Og lad os bare se i øjnene, at vi alle sammen har haft vores mørke øjeblikke, hvor vi har tænkt noget, som vi aldrig vil være ved.

Hvis man har læst nogle af Bjørn Rasmussens andre værker, såsom “Huden er det elastiske hylster der omgiver hele legemet,” så vil man kunne genkende det portræt der bliver tegnet af ikke blot Bjørn, men også situationen da Ridelæreren har sin gæsteoptræden i digtsamlingen.

Hvis man bryder sig om melankoli, digte eller blot ønsker et provokerende pift i sin læsning, så bør man helt klart tage et kig forbi Bjørn Rasmussens digtsamling Ming, der kan købes her.

One Reply to “”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.