Interview: Jette Kjær Petersen

Fantasy forfatter Jette Kjær Petersen har sagt ja til at svare på nogle spørgsmål, så vi alle kan blive lidt klogere på hendes arbejde. Jeg vil give ordet til Jette!

jHvad har du skrevet?
Jeg har skrevet bogen, Lygtemandens datter, som er fantasy/paranormal romance for unge. Bind to, Englens søn, er lige på trapperne.

Hvem er du?
Mit navn er Jette Kjær Petersen. Jeg er 30 år. Gift og har to børn, og jeg bor i det midt jyske. Når jeg ikke skriver, er jeg blomsterbinder. Jeg elsker at være kreativ. F.eks. har jeg selv tegnet og sammensat bogtraileren til min kommende bog: Se den her . Men det at skrive er blevet en stor del af mig, og nu hvor jeg først er startet er det svært at få hold på historierne igen. Du kan læse mere om mig på min blog: her . Og du kan finde mig på facebook, twitter og instagram

Hvor kan man købe dine værker/dit værk?
Min bog kan købes fra mange platforme og den kommende kan forudbestilles. Blandt andet hos saxo: køb den her og hos forlaget Egolibris.

Hvilke gennemgående temaer beskæftiger du dig med, og hvordan påvirker det din litteratur?
Når jeg selv læser en bog er det gerne i bestemte genre. Det er gys, horror, fantasy, paranormal romance og jeg kan også bevæge mig over i det mere historiske. Men gamle sagn synes jeg også er fascinerende. Jeg synes bestemt det afspejler sig i mine skriverier. I hvert fald prøver jeg, at bruge meget af min viden i mine personer, miljøer og i selve plottet som jeg kan. Men det er ikke kun fra bøger og film jeg bliver inspireret, det er i høj grad også fra musik, hvor en bestemt stemning, rytme eller sangtekst sætter mine tanker i sving med en scene.

Hvad førte til at du blev udgivet og hvilke tanker ligger der bag?
Det hele startede med at jeg drømte. Et mareridt. Og det mareridt skulle bare skrives ned. Det bliv til manuskriptet til Lygtemandens datter. Men vejen til udgivelse var selvfølgelig ikke helt let. Jeg måtte først sætte mig ind i alle regler om at skrive, hvordan man byggede et plot op osv. Der var også afslag og det gjorde mig usikker. Har man fat i noget godt, eller er det bare noget møg? Jeg fik dygtige Sarah Engell, forfatteren bag bøgerne 21 måder at dø og hjertet er 1 organ, til at læse manuskriptet igennem og hun opmuntrede mig til at forsætte i jagten på udgivelse. Så var det, at jeg prøvede lykken i en konkurrence hos Bogpiloten, om en redaktørudtalelse på manuskriptet. Jeg blev blandt de heldige vindere, og udtalelsen viste sig at være rigtig god. Twilight i Danmark, sagde den udvalgte redaktør. Så kunne det da næsten ikke blive bedre. Med den udtalelse i hånden søgte jeg igen efter forlag og det endte med at forlaget Egolibris tog mig ind og udgav min debut.

Hvilken forhindring er den største du møder, når du skriver og hvordan overkommer du den?
Den største hindring, når jeg skriver er min indre kritiker. Jeg kan godt lukke hende væk, men nogle dage er hun virkelig dominerende, også har jeg svært ved at få ord på papiret. Som regel hjælper det at lytte til min playliste på youtube for at komme tilbage i det rette skrivehumør. Men jeg tror altid, man tvivler lidt på sig selv, når man skriver på noget nyt.

Hvad er dit bedste råd til fremtidige forfattere inden for din genre?
I fantasy er der ingen grænser. Skriv det du føler for og luk din kritikker af vejen. Man kan altid blive bedre, men det bedste er at skrive, skrive, skrive. Søg de råd du behøver og synes passer til det du skriver. Bliv inspireret af andre, men husk, at være dig selv igennem dine ord. Lad dig ikke slå ud selv om manuskriptet ikke bliver antaget med det samme. Måske kræver det mange forsøg og måske en helt anden historie at komme igennem det berømte nåleøje. Er viljen der, så er det bare at kæmpe videre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: