Ses vi til BogForum 2018?

Flere scener end nogensinde, et helt nyt område og masser af Børnebogsforum for hele familien er blot noget af det, man kan opleve på dette års Bogforum.

Bogforum_2018_-_plakat

Når Bogforum slår dørene op fredag d. 26. oktober kl. 10.00 bliver det til det mest omfattende program til dato. Årets Bogforum vil nemlig have flere scener end nogensinde, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse.

Af de knap 1.000 forfattere, der i år besøger Bogforum, er det stadig de danske forfattere, der fylder mest. I år kan man blandt andet glæde sig til store navne som Helle Helle, Svend Brinkmann, Sara Blædel, Carsten Jensen, Merete Pryds Helle, Peter Lund Madsen, Morten Pape og Anne-Cathrine Riebnitzsky – for blot at nævne et par stykker.

Som altid er de nordiske lande også godt repræsenterede, herunder velkendte navne som Einar Már Gudmunsson, Jan Kjærstad, Jón Kalman Stefánsson, Jan Guillou, Håkan Nesser, Maja Lunde, Arne Dahl og Mona Høvring.

Dertil kommer en lang række store internationale navne. Man kan blandt andre møde amerikanske Lisa Halliday, der verden over har høstet gode anmeldelser for sin debutroman “Asymmetri”, aktivist og kvinderettighedsforkæmper Manal al-Sharif, som vil fortælle om erindringsværket “Med hånden på rettet”, samt den amerikanske professor og forfatter Charles Foster, der står bag den internationale bestseller “Mit liv som dyr.” Til alle der elsker SKAM så kan jeg tilføje at Sofie Frøysaa og Ulrikke Falch kommer og fortæller om bogen “Jenteloven.”

Dagsordensættende debatter
Bøger er heldigvis stadig med til at sætte dagsordenen i både aviser og radio såvel som i tv og på film. Det afspejles i årets program, hvor forfattere og eksperter hele Bogforum-weekenden vil diskutere aktuelle emner som digital dannelse, populisme, klimakamp og kønsdebat.

Nyt område med fokus på de mindre kvalitetsforlag
I år har BogForum gjort plads til et helt nyt område, hvor det særligt er de mindre forlæggere, smalle udgivelser og nye stemmer, der er i fokus, så flere kan få øjnene op for den store mængde af kvalitetslitteratur, der i disse år udkommer på de mindre forlag. I området finder man Ny Scene, hvor der hele weekenden vil være oplæsninger og spændende samtaler ved debuterende såvel som mere etablerede forfattere.

Børnebogsforum og Bogforum Comics
Igen i år bydes alle børnefamilier velkommen i det særlige område Børnebogsforum, der i løbet af weekenden vil huse sjove aktiviteter for store og små med besøg fra velkendte børnenavne som Sebastian Klein, Jacob Riising, Motor Mille – og et stort Gurli Gris-show. Derudover er Bogforum Comics tilbage, hvor den store amerikanske tegneserietegner Gilbert Shelton, der står bag de ikoniske tegneserier om Flipkompa’niet, i år lægger vejen forbi.

Selv har jeg styr på billetten til åres absolutte største bogmesse. Har du?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: