Celle 7 er første roman i en helt enestående triologi udgivet af Gyldendal, som tager udgangspunkt i reality-tv som kulturfænomen. I sin udformning er denne skræmmende realistisk og serverer ingen endelige svar. Hovedkonceptet er enkelt: Domstolene er afskaffet. Dødsgangen er blevet et program i fjernsynet, hvor seerne kan stemme om dommen. Udgangspunktet er enkelt. Øje for øje. Skyldig? Eller ikke skyldig?
“Skal hun leve eller dø? Du bestemmer.
En berømt multimillionær er blevet myrdet. 16-årige Martha Honeydew er tiltalt for mordet.
NU ER RETFÆRDIGHEDEN I JERES HÆNDER.
Det er befolkningen, som skal beslutte, om Martha er skyldig. Hver dag ser tusindvis af mennesker tv-programmet Stemt til døden, det eneste program som giver dig mulighed for at bestemme, hvem der skal leve, og hvem der skal dø.
Martha har tilstået. Men er hun skyldig? Eller er virkeligheden en anden, end det de viser os på tv?”
Denne nyskabende og relevante roman er i høj grad en barsk og hudløs kritik af medierne. Romanen er samfundskritisk på den helt rigtige måde, da den rejser spørgsmålet om, hvorvidt vi som borgere kan stole på nyhedsoplæserne og ikke mindst retssystemet. Det er reality-tv der er kørt ud på et sidespor, som fremstår faretruende fremtidigt.
Det er ikke blot en kritik af medierne og samfundet, men derudover også et kritisk blik på statens generelle opbygning. Bogen rejser spørgsmålet om, hvorvidt demokrati og retfærdighed altid hænger sammen, særligt når de rigeste kan købe sig til indflydelse og stemmer. En stemme til alle er ikke det samme som én stemme til alle.
Hvad er retfærdighed? Og hvad er demokrati? Er Martha skyldig? Kan flertallet tage fejl?Kort fortalt er Celle 7 en tryllebindende roman, som får tankerne i gang hos læseren uden at give nogen egentlige svar.
Køb bogen her.