Tyve tyve

Jeg har været så heldig at få tilsendt et anmelder eksemplar af bogen Tyve Tyve skrevet af Jan H. Hansen. Jeg vil dog understrege at anmeldelsen af bogen er 100% min egen holdning.

jan-h-hansen-tyve-tyve-bog

Dette er ikke en fortælling på flere hundrede sider, men det gør den langt fra mindre relevant. Tyve Tyve finder sted i et univers, hvor nazisterne havde mere held i deres foretagende end de havde i virkeligheden. Vi befinder os altså i et samfund besat af rendyrkelse og ariskeoprindelser. Hun er dansk. Han er jøde. Men denne fortælling udfolder sig anerledes end man umiddelbart skulle tro.

Jeg vil ikke kalde dette for en bog om ulykkelig kærlighed, selvom den bestemt ikke er fyldt af eudaimoni. Skrivestilen grænser kun lige overfladen og dette gør sig særlig gældende i de første kapitler. I starten fandt jeg det forstyrrende at den indeholdte så meget dialog, men efterhånden som man vender sig til den særprægede skrivestil og sproget der følger, så opdager man, hvor mange lag der ligger under. Ved første øjekast virker handlinger og plottwists malplaceret og ugennemført, men ved nærmere undersøgelse, så ligger der meget mere bag end blot forræderi og hævn.

Tyve Tyve er en bog for de der ikke ønsker at få svarene serveret på et sølvfad. Parallelle universer og en udvisket virkelighed danner bunden for denne roman. Læseren er overladt til sine egne instinkter og sine egne forhåbninger om, hvad der i virkeligheden er sandt. Denne usikkerhed gjorde Tyve Tyve til en interessant læseoplevelse og jeg indrømmer gerne at jeg ikke slap bogen før sidste side var vendt.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: