PR | Hvilket medie?

En bog med mange læsere er ikke nødvendigvis god. En bog med få læsere er ikke nødvendigvis dårlig. Det hele drejer sig om, hvor meget man gør opmærksom på sig selv og sit arbejde. Men det kan være svært at vide præcis hvor man skal sætte ind, når bogmarkedet vokser sig større dag for dag og internettet i højere grad er på spil. Derfor har jeg samlet nogle af de mest effektive metoder, når det drejer sig om mediet.

Platform
En undersøgelse viser at 4 ud af 5 mennesker primært er påvirket af anbefalinger fra venner og familie. Foruden dit eget netværk, så opfordre gerne dem du kender til at sprede ordet om dit værk. Dit største hjælpemiddel er de mennesker du har omkring dig.
Af alle de sociale medier, så er Goodreads det flest mennesker henvender sig til, når de skal finde nye bøger. Dette er ikke overraskende eftersom det er et site rettet mod læsere og forfattere.
Næst efter har magasiner og aviser mest indflydelse. Disse kan dog være svære at komme i kontakt med, men det skader aldrig at gøre et forsøg. Kender du nogen i branchen eller bor du i et område med en lokalavis, så henvend dig til disse og forhør dig om dine muligheder.
På en tredjeplads kommer Facebook. Der er efterhånden ikke den ting, som ikke er at finde på facebook. Opret en side i dit navn og gør dig klar til at promovere dig selv og dine værker. Meld dig ind i grupper for forfattere eller grupper der omhandler bøger, så er du hjulpet godt på vej.

Målgruppe
Når det kommer til valg af medie så er det også relevant at kigge på aldersgruppen. Jo ældre dit publikum er, jo mere benytter de sig af trykte reklamer frem for de digitale. Jo yngre publikummet er jo større chance har man for at nå dem på de sociale medier.
Foruden alder, så har køn mere at sige end man umiddelbart skulle tro. Kvinder er nemlig mere tilbøjelig til at købe en bog efter en god anmeldelse fra bekendte. Mænd derimod reagerer oftere efter at have læst en god anmeldelse eller reklame i en avis, et blad eller lignende.

Foruden anmeldelser, så er din største chance for at tiltrække et publikum at emnet er noget der interessere dem. En god anmeldelse på en bog om mode hjælper ingen steder, hvis den bliver printet i et magasin omkring havebrug. Overvej dine muligheder og analyser din målgruppe. Det gør hele processen meget lettere.

Kilde: Trends in Book Discovery [Infographic] | News for Authors

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: